dissabte, 30 d’agost del 2008

Vacants d´Anglès, Música i Educació Especial



Mestres i professors s'aglomeren al vicens vives i el jaume sobrequés.Des de dos quarts de nou del matí els dos instituts gironins van omplir-se de mestres i professors de la demarcació en busca d'una plaça com a interí o substitut per al curs que ara comença.Alguns aspirants es van queixar per les incomoditats i per les presses un cop tocava triar on es volia exercir.


Els IES Vicens Vives i Jaume Sobrequés de Girona van ser ahir l'escenari de la primera jornada de nomenaments del personal docent gironí de Primària i de Secundària, respectivament. O sigui, d'aquells mestres i professors que no tenen les oposicions però que volen exercir en règim d'interinitat o a través de substitucions a les escoles i instituts de la demarcació de Girona. Una jornada que va estar marcada pels nervis i per algunes queixes per les incomoditats dels locals i el sistema de nomenaments, i on ja es va començar a entreveure que, en el cas de Primària, les places menys triades són les d'Anglès, Música, Educació Especial i Audició i Llenguatge, com informava ahir Ràdio Girona. La setmana que ve, amb els centres educatius ja en marxa encara que sense alumnes, hi haurà més sessions de nomenament a la demarcació que serviran, d'altra banda, per cobrir les baixes que es comuniquin a principis de curs.
Els mestres de Primària i els professors de Secundària, cadascú amb el seu número, esperaven ahir amb nervis que els toqués el moment d'escollir una plaça, i alguns van deixar sentir les seves queixes. Primer, per la calor i la manca d'espai dels locals on se'ls havia convocat (molts havien de seure a terra). I segon, pel poc temps que hi havia per decidir-se un cop arribava el número.
En la mateixa línia es manifestava ahir el secretari de la Federació d´Ensenyament de CCOO a Girona, Víctor Sánchez, que va criticar l'organització de l'acte de nomenament dels professors de Secundària: "A part de la calor i la manca d'espai, per tal d'evitar les aglomeracions es demanava que no entressin els acompanyants i per accedir al local calia DNI. Fins i tot hi ha hagut algun moment en què es restringia la nostra llibertat sindical d'informar la gent", va afirmar.
CCOO va denunciar també que Educació ha rescindit el nomenament per dos anys que s'havia concedit a una setantena d'interins gironins. Segons el sindicat, la conselleria dirigida per Ernest Maragall ha comès errors en els càlculs de plantilla i, un cop acabades les oposicions, no disposava de places per col·locar totes les persones que les havien aprovat. De manera que ha hagut de remoure la plaça on per segon any havien d'estar el curs que ara comença aquests docents interins.
Per la seva banda, Maragall va assegurar ahir que no hi ha hagut "manca de previsió" i que tots els interins tindran plaça.
Sigui com sigui, i segons va anunciar ahir en una entrevista a Ràdio Girona el secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat, Francesc Colomer, l'actual sistema de nomenaments per cobrir les vacants del curs escolar s'anirà substituint per un de nou, on line, al llarg d'aquest curs. Amb aquest sistema, els docents no s'hauran de moure de casa per saber la plaça que els ha tocat.
Les places que encara queden per al curs que ja comença s'aniran cobrint a Girona la setmana vinent. Per a Secundària ja hi ha data, el proper dilluns, mentre que ahir Educació no havia fixat dia per a Primària.

DIARI DE GIRONA

Com sempre es diu, dels diaris no se'n pot fiar del tot. No és que dilluns es cobreixin places de secundària que no ha escollit ningú ... és que ahir només es van escollir les places de ciències i les de lletres s'escullen dilluns. Si dilluns en queden, llavors sí que s'haurà d'escollir un altre dia per acabar de repartir-les (o no, perquè si són mitges jornades no és obligatori agafar-les).