dissabte, 23 d’agost del 2008

Els amos del camp de Caldes projecten una «ciutat del golf» de 80 hectàrees a Vilobí

El promotors preveuen invertir-hi 50 milions i volen convertir-la en el primer centre de referència en l'àmbit europeu


L'empresa PGA, actual propietària del Golf de Catalunya, situat a Caldes de Malavella, vol ampliar de manera important les seves instal·lacions en uns terrenys del terme municipal de Vilobí. El complex que es projecta construir ocuparia una superfície de 80 hectàrees a la zona de Can Palau i PGA hi pensa invertir 50 milions d'euros. El projecte disposa de l'aprovació inicial de l'Ajuntament (tots els grups el veuen amb bons ulls) i està pendent del vistiplau definitiu de la Generalitat. Es preveu que el desenvolupament complet del projecte s'acabi d'aquí a deu o quinze anys. Un cop acabat, el complex de Vilobí es convertiria en una autèntica «ciutat del golf», una instal·lació única a Europa i que es vol que sigui una autèntica referència mundial.

L'ampliació del Golf de Catalunya, a Caldes, pel terme municipal de Vilobí té com a objectiu crear el primer centre de golf de referència en l'àmbit europeu, i un dels primers en l'àmbit mundial. El projecte preveu una inversió de 50 milions d'euros sobre una superfície de 80 hectàrees, que ja han estat adquirides pels promotors. La proposta preveu un espai esportiu que inclou com a màxima atracció un camp de golf executive, un camp per a principiants, greens de pitch-and-putt i zones de pràctiques.

La intenció és convertir aquestes instal·lacions en una autèntica acadèmia de golf o «especial CAR», amb funcions de centre d'alt rendiment. A més de l'espai esportiu, el projecte inclou també la construcció d'uns 120 habitatges, «amb un disseny paisatgístic innovador, respectuós i sensible envers els reptes mediambientals del territori», destaca Juan del Río, conseller delegat de PGA-Golf de Catalunya.

L'Ajuntament destaca que la situació a Vilobí és ideal, ja que els terrenys són a cinc minuts de l'aeroport, i a més convertiria la vila en un lloc de destinació en comptes d'un lloc de pas d'infraestructures com és ara.

El complex també disposaria d'un hotel de 40 habitacions que, sense abandonar la categoria de cinc estrelles, fugi, segons els promotors, del concepte més convencional dels grans hotels i ofereixi un tracte més personalitzat per a un públic d'escapada, més que per a un usuari de mitjana o llarga estada. També hi hauria una zona de boutiques diversificada, que tant pugui acollir serveis estables de grans marques com mercats de brocanters i antiquaris.

Un cop acabat, el complex de Vilobí es convertiria en una autèntica ciutat del golf, única a Europa i vinculada amb el circuit de golf ETC (European Tour Courses).

EL PUNT