divendres, 22 d’agost del 2008


ERC no descarta sortir del Govern si el PSC vota uns mals pressupostos


El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha assegurat a Prada que “si no es desplega l’Estatut i obtenim un bon model de finançament, se’m fa difícil pensar que ERC pugui legitimar una segona trampa”, en referència a la possibilitat que el PSC votés uns pressupostos de l’Estat que no s’ajustin a les necessitats del país. Segons Tardà, l’independentisme no ho legitimaria una situació com aquesta, i ha admès que “la no legitimació hauria de tenir una traducció política, que caldria analitzar-la profundament dins del partit”.

El portaveu d’ERC a Madrid no ha volgut posar com a única opció la sortida del Govern en cas que, com va advertir el ministre de Treball, Celestino Corbacho, el PSC acabi sotmetent-se a la voluntat del PSOE, però ha admès que “es podria donar el cas”, tot i que “també podria donar-se el cas que el govern de Catalunya no tingués prou majoria i el president de la Generalitat optés per convocar eleccions anticipades”.

AVUI

Ja comencem amb les amenaces. Quan en compliran alguna? Quantes vegades han amenaçat de marxar? Prefereixen deixar lliures les poltrones? Es tracta senzillament del que Downs va anomenar teoria econòmica de la democràcia. Els partits polítics obeeixen interessos econòmics (càrrecs, poltrones, conselleries, secretaris, etcètera) i el que opinin els seus votants els rellisca força. Si no governen amb el tripartit, com ho faran? Doncs ja està resolt el problema.