diumenge, 31 d’agost del 2008

Els mites sobre la nutrició (IX)

ALCOHOL

Diversos estudis demostren que les persones que prenen alcohol de forma moderada tenen menys risc de patir malalties cardiovasculars que les persones que no beuen gens d'alcohol. Però evidentment, els que en prenen en excés no es beneficien d'aquests avantatges saludables.

En la dieta mediterrània s'aconsella prendre dues copes de vi negre al dia per als homes i una copa i mitja al dia, per a les dones.

La cervesa aporta hidrats de carboni, minerals, vitamines del grup B i proteïnes.

La cervesa negra té menys calories que la rossa.

La cervesa és la beguda que té més fibra de la nostra dieta.

El vi negre prevé les malalties cardiovasculars
VERDADER. El vi conté substàncies antioxidants, els flavonoides, que prevenen l'oxidació del greix circulant i eviten que s'acumuli l'excés de greix en forma de plaques d'ateroma, cosa que dificultaria la circulació sanguínia.

La cervesa sense alcohol no engreixa
FALS. Encara que no contingui gens ni mica d'alcohol, la cervesa està composta per hidrats de carboni que aporten calories. Han de tenir precaució en el consum de cervesa les persones hipertenses o amb problemes renals, ja que conté quantitats considerables de sodi, potassi i fòsfor.

El vi negre és millor que el blanc
VERDADER. Això és així a causa dels polifenols que aporta, la concentració dels quals és superior en el vi negre que en el blanc. Aquests polifenols tenen acció cardioprotectora i anticancerígena.

Amb hèrnia de hiat és millor no prendre alcohol en el sopar
VERDADER. S'ha de vigilar sobretot el sopar, fins i tot es recomana sopar més d'hora per anar-nos-en a dormir amb l'estómac buit.

La cervesa prevé del risc d'infart
VERDADER. Les persones que beuen cervesa de forma regular i moderada tenen menys risc de patir un infart de miocardi que les no bevedores, a causa del fet que redueix la coagulació de la sang i augmenta el colesterol bo.

EL PERIODICO