dissabte, 30 d’agost del 2008

Educació comença a adjudicar 1.300 places vacants a docents interins a les comarques gironines

El Departament d'Educació adjudica a la demarcació de Girona unes 680 places vacants de primària i 600 més de secundària per cobrir-les amb docents interins. El procés de nomenament es va iniciar ahir a l'IES Santiago Sobrequés i a l'IES Jaume Vicens Vives, on van quedar places per cobrir de mitja jornada que es resoldran en els pròxims dies. Els sindicats critiquen la rescissió de contracte a 200 docents per part del departament i la «mala organització» de l'acte.

El procés de nomenament als dos centres es va fer sense problemes, però va resultar molt llarg per als participants, ja que no es va acabar fins passades les 6 de la tarda. Segons fonts del sindicats, tot i que en molts moments la situació va estar normalitzada sense gaires aglomeracions, en d'altres es van produir queixes per la calor a l'interior dels locals i la «mala organització». En el cas de l'institut Santiago Sobrequés, on es van fer els nomenaments se secundària, no es va deixar entrar els acompanyats dels docents per evitar la massificació a l'interior del centre, cosa que va motivar alguna queixa, i va propiciar la petició de triar un local en condicions per a l'acte. En general, els docents van perdre molt de temps esperant que es tractés de la seva especialitat, ja que els nomenaments es van anar fent per blocs en tots dos centres. Les places que van quedar per cobrir, pràcticament totes són de mitja jornada perquè els docents tenen dret a renunciar-hi, però la situació es resoldrà la setmana vinent amb els nomenaments nous. De primària, en van quedar prop de 200 per cobrir.

Les especialitats convocades a primària van ser de música, audició i llengua, anglès i educació física, entre d'altres, mentre que a secundària el nombre d'especialitats va ser molt superior, ja que el bloc de ciències inclou diversitat de temes, com ara estètica, informàtica, laboratori, perruqueria i hoteleria i turisme, entre molts altres. Pel que fa al bloc de lletres, els nomenaments es faran dilluns vinent al Vicens Vives, a partir de les 9 del matí, i els de primària, Educació ha de confirmar si es faran el dia 4. Per la seva banda, el director d'Educació a Girona, Andreu Otero, va rebutjar fer declaracions sobre l'acte.

EL PUNT