dilluns, 11 d’agost del 2008

La dona que es veia retratada a "Soldados de Salamina" diu ara que és filla de Dalí



Pilar Abel, la pitonissa gironina que l'any 2005 es va querellar contra l'escriptor Javier Cercas perquè es veia injuriada i calumniada a la novel·la Soldados de Salamina, assegura ara que fa vuit mesos es va sotmetre a unes proves biològiques a París per comparar el seu ADN amb el de Salvador Dalí i saber així si és filla de l'artista. El 19 de gener de 2006, el jutjat va arxivar la querella d'Abel contra Cercas, a qui reclamava una indemnització de 700.000 euros, però la dona, que ara té 52 anys, sembla disposada a embrancar-se en una nova batalla legal i a través de la seva advocada anuncia que, tot i que encara no ha rebut el resultat d'aquelles proves biològiques, està disposada a demanar judicialment una altra prova de paternitat a Espanya. A més, sosté que en aquesta recerca dels seus orígens ha comptat amb la col·laboració del fotògraf francès Robert Descharnes -que va ser secretari de Dalí- i el seu fill Nicolas.
Pilar Abel assegura que el 6 de desembre passat, després d'haver contactat amb els Descharnes i explicar-los les circumstàncies familiars que li fan pensar que pot ser filla de Salvador Dalí -la seva mare havia treballat per a una família de Barcelona amb casa a Cadaqués-, un expert nord-americà li va prendre a París unes mostres d'ADN per aclarir la seva filiació, encara que des d'aleshores espera els resultats de les proves. Les mostres d'ADN de Dalí amb les que s'haurien de comparar són algunes de les que va conservar la família Descharnes, que va encarregar l'estudi i que encara no li n'ha comunicat els resultats, per la qual cosa pretén reclamar-los legalment.



DIARI DE GIRONA

A veure, si es deixa créixer una mica més el bigoti potser sí que s'hi assemblarà. Tot i que crec que s'assembla més al meu veí. A més, si és pitonissa ... no sap qui és el seu pare? Quina professionalitat déu meu. Avui dia tothom fa de tot sense tenir estudis ... Ha intentat treballar alguna vegada a la seva vida i guanyar-se els diners honradament?