dijous, 21 d’agost del 2008

L'hotel ens passarà la factura

Salvador Cot / Director d'edicions / scot@avui.cat

Si els partits catalanistes són incapaços de forçar una simple compareixença de José Luis Rodríguez Zapatero al Congrés, no cal tenir dots de vidència per intuir per on acabaran el finançament i l'Estatut. No hi ha partit que se salvi d'aquesta permanent subhasta a la baixa en què competeixen els nostres polítics a l'hora de dulcificar la vida a Zapatero i el PSOE. Però essent això cert, el cas és que costava de creure que a aquestes altures algú s'atrevís a deixar-se un trosset de la dignitat del país en un hotel de Vilanova. Suposo que, per una vegada, tots volíem creure'ns les declaracions plenes de cops al pit dels qui ens representen.

Vist el que dóna de si el mètode català, queda per veure què passa amb Andalusia. El mes que ve s'ha de quantificar l'anomenat "deute històric" que consta en el seu Estatut i després, lògicament, se'ls haurà de pagar l'import. Els diners han d'estar transferits abans que acabi l'any 2010.

Pedro Solbes ja va signar, el 1995, una bestreta de 120 milions d'euros. I ara se'n calculen entre 1.500 i 2.000 més. Segle i mig de catalanisme és poca cosa enfront d'un baró socialista.

AVUI


En Zapatero ja va eixugar el deute sanitari andalús després d'arribar a la Moncloa. Aquí, en canvi, ens l'hem d'anar sufragant amb el cèntim sanitari dels combustibles. Ells cobren el deute històric ... és que no en tenim d'això els catalans? Però veient com anem de junts en tot, no ens posarem d'acord ni en agafar el mateix avió per anar a Madrid.