dissabte, 30 d’agost del 2008


Les fonts de Barcelona segueixen buides malgrat els pantans plens


Potser és perquè encara dura la commoció de la crisi territorial i política viscuda a principis d'any per l'amenaça de sequera. O potser és per un excés de zel preventiu per demostrar als que en recelaven que Barcelona no malgasta l'aigua, però ningú diria passejant aquest estiu pels carrers de la ciutat que Catalunya està vivint un dels estius amb més aigua embassada de les últimes quatre dècades. La majoria de fonts ornamentals, estanys i llacs urbans ofereixen una imatge més pròpia de temps d'autèntica carestia i segueixen buits, malgrat que ja fa tres mesos que la Generalitat va desactivar el decret de sequera a les poblacions proveïdes pel Ter i el Llobregat, entre elles la capital.
Aquesta mesura va donar via lliure, entre altres opcions, a omplir amb aigua potable les piscines i regar els jardins privats, i a netejar els cotxes fora dels túnels, però va mantenir altres restriccions com la d'utilitzar aquesta mateixa aigua, apta per al consum humà, a les fonts ornamentals i similars que gestionen les administracions locals.

EL PERIODICO


Què vol aquest diari amb aquesta notícia? Com que ja hi ha aigua ja la podem malgastar per omplir fontetes de la capital? Doncs que comencin a canviar l'arquitectura urbanística de les ciutats i en comptes de posar-hi fonts que hi posin altres ornaments que no necessitin manteniment.