dimecres, 27 d’agost del 2008

Els mites sobre la nutrició (VII)

SUCRE I MEL

El sucre resulta necessari, però com en la majoria de les qüestions alimentàries, la clau està en la moderació del consum, dins del context d'una dieta equilibrada en la qual no falti la fibra dels vegetals per poder compensar els excessos.

És més saludable consumir mel que sucre
VERDADER. La mel és un producte natural que, a més de sucre, aporta altres nutrients saludables.

La maionesa lleugera porta més sucre
VERDADER. Aquesta maionesa té més sucre, encara que menys greix.

Més de sis peces de fruita al dia poden ser perjudicials
VERDADER. La fruita conté molta quantitat de sucre (aproximadament, 1 quilo de fruita aporta unes 15 cullerades soperes de sucre). Tot aquest sucre passa a la sang i el que el cos no utilitza com a font d'energia es transforma en greix. Per tant resulta molt important realitzar alguna mena d'exercici físic per poder cremar tota aquesta energia.

La fruita verda té menys sucre
VERDADER. A mesura que la fruita madura, transforma els àcids orgànics que conté en sucre. Per aquesta raó, la fruita madura sempre és més dolça. A causa d'aquests àcids orgà- nics, la fruita verda és menys digestiva i pot comportar algun problema estomacal.

Per aprimar-se, és millor la fructosa que el sucre normal
FALS. Els dos sucres tenen les mateixes calories i són d'absorció ràpida, i això fa que es transformin amb rapidesa en triglicèrids.

EL PERIODICO