dimecres, 22 de setembre del 2004

A veure qui la diu més grossa ...

Notícia apareguda al portal Telenoticies.com.

Aznar vincula l'11-M a la pèrdua d'Al-Andalus i no al suport a la guerra de l'Iraq

L'expresident del govern espanyol, José María Aznar, s'ha estrenat com a professor associat a la Universitat de Georgetown amb una conferència en anglès, sota el títol "Set teories del terrorisme actual". Aznar ha indicat que molta gent pensa que els atemptats de l'11-M estan relacionats amb el suport a la guerra a l'Iraq, però ha assegurat que ve de molt abans. Concretament, ha situat l'origen al segle VIII, quan "Espanya va rebutjar ser un tros més del món islàmic". Segons Aznar, Al-Qaeda va actuar com a resposta a la pèrdua d'Al-Andalus.

L'expresident ha assenyalat que "quan va ser conquerida pels moros, Espanya va refusar perdre la seva identitat". Segons Aznar, avui, l'enemic més gran és el terrorisme islamista, com el que encapçala el màxim responsable de la xarxa Al-Qaeda, Ossama bin Laden, a qui ha comparat amb Adolf Hitler.

L'expresident del govern espanyol ha començat la seva conferència davant de centenars de persones -la majoria estudiants- que omplien el Gaston Hall, recordant que ell mateix va ser víctima d'un atemptat de la banda terrorista ETA el 1995.

Més tard, Aznar ha afirmat que durant els vuit anys del seu govern no va escatimar esforços per combatre el terrorisme amb tots els instruments de la democràcia. "Vaig deixar ETA abatuda, però no vençuda", ha reconegut més tard. No obstant, el nou professor universitari als EUA ha insistit que té una visió "optimista" ja que "la victòria és possible".