dijous, 2 de setembre del 2004

El PP acusa el PSOE de cedir "en tot" a les demandes d'Esquerra

El portaveu adjunt del grup popular al Congrés, Vicente Martínez-Pujalte, va acusar ahir el PSOE d'acudir a la negociació per l'aprovació dels pressupostos generals amb la intenció "de cedir en tot" a les demandes d'ERC. Els socialistes van obrir dimarts els contactes amb els republicans, que van continuar ahir amb IU-ICV.
"Fa la impressió que van a les negociacions amb l'ànim de cedir en tot", va insistir el diputat popular al Congrés. A més, Martínez-Pujalte va considerar sorprenent que en les converses amb ERC no hi participi ningú del ministeri d'Economia, quan aquest departament "és el que ha de controlar l'economia del país".
Al dirigent popular li sembla molt bé que el PSOE busqui suports parlamentaris per tirar endavant els comptes públics, però va advertir que no ha de fer-ho contradient "els principis que garanteixen l'ocupació, el creixement i el benestar".
El dirigent del PP es va referir també a l'intercanvi de declaracions entre el ministre d'Indústria i primer secretari del PSC, José Montilla, i el titular d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, respecte a la manera de negociar els pressupostos. "No pot ser que el senyor Montilla digui que cal negociar amb la Generalitat catalana bilateralment i que Sevilla ho desmenteixi", va concloure el popular.
Per la seva banda, el president del PP català, Josep Piqué, va lamentar que el plantejament a Catalunya de la negociació dels pressupostos estigui reflectint "una tremenda lluita de poder per veure qui pot tenir el protagonisme i qui es pot apuntar els tantos".
En una entrevista de Catalunya Ràdio, Piqué va assegurar que a ERC s'hi veuen tres sectors, que estarien formats per Josep Bargalló, Joan Puigcercós i Josep-Lluís Carod. AVUI.