La Universitat de Girona (UdG) és el segon centre que més estudis oficials ofereixen adaptats al nou marc europeu, segons fonts del Dursi. Concretament, són vuit, els mateixos que ofereix la Universitat de Lleida (UdL), encara que la Universitat Autònoma de Barcelona en proposa onze. El pla pilot per adaptar els estudis a la Declaració de Bolonya -que es posa en marxa el curs 2004-2005- afectarà les noves promocions d´estudiants d´un total de 48 estudis oficials.
Les universitats de la majoria dels països de la Unió Europea van iniciar fa dos anys el procés d´adaptació de les seves titulacions a les directrius de la Declaració de Bolonya.
El nou sistema europeu d´ensenyament es caracteritzarà per unes titulacions més curtes -un títol de grau, que suprimirà l´actual divisió entre diplomatures i llicenciatures- per adaptar-se millor al mercat laboral; i un títol d´especialització, és a dir, un títol de postgrau o màster.
Aquesta estructura, aprovada a la major part dels països europeus, és de tres anys de grau i 180 crèdits i dos de postgrau i 120 crèdits, més conegut com el 3+2.
Els objectius són, sobretot, promoure la mobilitat dels estudiants, graduats i acadèmics en tot l´àmbit europeu. I la possibilitar d´integrar els nous graduats en un mercat laboral unificat europeu. Per aconseguir-ho, cal que els sistemes educatius superiors dels diferents països convergeixin, i adaptar els currículums.
A Catalunya, el Departament d´Universitats, Recerca i Societat de la Informació (Dursi) ha proposat a les universitat catalanes iniciar, a partir del curs 2004-2005, l´adaptació d´algunes de les actuals titulacions als requisits i característiques d'aquest model, a través d´un pla pilot. En total, les universitats catalanes oferiran un total de quaranta-vuit estudis oficials dins aquest pla pilot.
Accés a la informàtica mòbil
D´altra banda, la Universitat de Girona i l´empresa d´informàtica mòbil Acer Computer Ibérica han signat un conveni de col·laboració per facilitar l´accés de la informàtica mòbil a la comunitat universitària. El conveni preveu que ACER posi a disposició dels membres de la UdG un equip portàtil d´última generació a un preu molt competitiu.
Ambdues parts consideren de gran interès el suport a les noves tecnologies i fruit de l'acord, des de la Universitat, es pretén que la informàtica ja no sigui només una matèria d'estudi, sinó busca que també sigui accessible a tota la comunitat educativa.
El conveni de col·laboració ve promogut pels objectius de la UdG, de voler participar en el progrés i el desenvolupament de la societat, així com per voler millorar el sistema educatiu i promoure l'intercanvi de coneixement amb altres institucions.
Per la seva banda, ACER, una empresa líder en informàtica mòbil, té ja una gran experiència en el sector de l´educació com a proveïdor de tecnologies de la informació . DIARI DE GIRONA.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada