dissabte, 11 de setembre del 2004

Otegi anuncia que és el moment de resoldre el problema polític basc per la via del diàleg

El canvi de govern a Madrid ha significat una millora de les relacions amb el partit majoritari a Euskadi, el PNB. Però no tan sols això. També l'esquerra "abertzale" ha vist un canvi en el tarannà del nou executiu espanyol. Tant que, avui, el portaveu de la il·legalitzada Batasuna, Arnaldo Otegi, ha dit que ha arribat el moment de resoldre el problema basc per la via del diàleg. Tot això a pocs dies perquè el Parlament basc comenci a debatre el "pla Ibarretxe".

El portaveu de la il·legalitzada Batasuna, Arnaldo Otegi, ha assegurat que "la pau exigeix el canvi de l'estatus polític, el que cal fer és seure al voltant d'una taula, parlar, dialogar i sotmetre això a l'acord o a la rectificació del poble". Otegi ha defensat que el límit és que "tots ens comprometem a respectar el que els bascos i basques decidim, i la resta, consens, diàleg i acord".
Així mateix, ha manifestat que "ara toca fer la pau en aquest país, posar els fonaments d'un procés que condueixi aquest país, en el seu conjunt, a un escenari de pau estable i duradora". Otegi ha apuntat que "serem pragmàtics, anirem a l'arrel del conflicte i el resoldrem de manera democràtica", i ha assegurat que "no es pot fer la lectura en termes políticament correctes sense tenir en compte el que ha passat al conjunt del país al llarg dels darrers deu anys". TELENOTICIES.COM