dilluns, 6 de setembre del 2004

El PSOE nega contactes amb ETA i acusa Arzalluz de buscar protagonisme polític

Xavier Arzalluz, expresident del PNB, ha assegurat que el govern que presideix José Luis Rodríguez Zapatero està mantenint contactes amb ETA i Batasuna per aconseguir una nova treva. Uns contactes que han estat ràpidament negats pel govern socialista i que des de les files nacionalistes han estat ben rebuts. Tant el govern de la Generalitat, per boca del seu conseller en cap, Josep Bargalló; com el basc, per mitjà del seu conseller de Justícia, Joseba Azkarraga; han demanat que no es criminalitzi els que fan servir el diàleg per acabar amb la violència.

Des del Ministeri de l'Interior, però, s'ha volgut deixar clar que les paraules de l'expresident del PNB no són veritat: "La postura d'aquest Ministeri, tant en públic com en privat, és la lluita integral contra ETA, en tots els fronts i amb tota la força. El que ha de fer ETA és deixar de matar".

I per si quedaven dubtes, el mateix president del govern ha desmentit els contactes amb ETA. José Luis Rodríguez Zapatero ha assegurat categòricament que mai ha mantingut cap mena de conversa amb la banda terrorista, i ha afegit que la única cosa que espera d'ETA és que deixi de matar, coaccionar i amenaçar.

En el mateix sentit s'ha expressat el secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, que ha assegurat que "no hi va haver cap mena de contactes, i el què espera el PSOE i el govern d'Espanya és que ETA abandoni definitivament les armes".

Blanco ha atribuït les declaracions de l'expresident del PNB a la seva falta de protagonisme: "Que dur que és per al senyor Arzalluz no acceptar que s'ha retirat i tracta de buscar elements per mantenir el protagonisme", ha assegurat. TELENOTICIES.COM