diumenge, 5 de setembre del 2004

Joves d´estètica skin provoquen una batalla campal a la festa

El concert de musica jamaicana que es va celebrar divendres a la nit dins les activitats de les Gales d´Anglés va finalitzar amb una batalla campal on segons testimonis presencials hi hauria implicades entre seixanta i un centenar de persones.
El motiu de la baralla es desconeix, però tot assenyala joves amb estètica skin que es van desplaçar al municipi amb l´objectiu d´alterar l´ordre en haver-hi persones d´altres ètnies i seguidores d´aquest tipus de música. L´inici de la baralla es desconeix però, segons van assenyalar testimonis presencials es va iniciar al passeig de la Font del Canyo al costat dels autos de xoc entre joves i d´altres d´«estètica skin».
La baralla va aplegar, segons, van explicar tetimonis presencials, prop de un centenar de joves, tot i que no es van lamentar ferits de gravetat, però sí alguns contusionats.
L´actuació d´una unitat antiavalots dels Mossos d´Esquadra va evitar però, que les coses anessin a més, segons va explicar l´alcalde del municipi, el republicà Jordi Fornés.
Així, l´alcalde va indicar que els joves que es veien pel carrer amb estètica skin, no eren del poble i desconeixia el seu origen, de tota manera va manifestar que els aldarulls es van produir a l´aire lliure i no a l´envelat on s´estava realitzant el concert de música reggae.
Dispositiu preparat
L´alcalde va reconèixer ahir que el concert d´anit podia comportar algun risc i és per això que es van prendre les mesures oportunes amb la presència de Mossos d´Esquadra de paisà al lloc del concert i a d´altres patrullant pels voltants de la localitat en cas que fos necessària la seva intervenció.
D´aquesta manera, l´alcalde es va mostrar satisfet del desplegament policial que es va produir i de la seva intervenció sempre connectats amb els agents del servei de l´ordre local. Fornés, que va qualificar els culpables de la batalla d´inadaptats i eixelebrats, va manifestar que «no ens hem de deixar coaccionar per aquest tipus d´actuacions».
Tot i això, l´alcalde Jordi Fornés va manifestar que una baralla d´aquest tipus es podria haver produït a qualsevol altra festa major d´un poble. Els agents dels Mossos d´Esquadra no van arribar a realitzar cap detenció després de la baralla, però sí van identificar diversos joves implicats a la baralla; cap d´ells va quedar detingut, ja que no es va trobar cap tipus d´arma. DIARI DE GIRONA.