diumenge, 5 de setembre del 2004

El Correllengua s´inicia a Organyà i enguany reclama l´oficialitat del català a Europa

La vuitena edició del Correllengua, una iniciativa popular que fomenta l'ús social de la llengua catalana, va arrencar ahir a Organyà sota el lema «Som un sol poble i parlem català», i amb la ferma intenció de reivindicar l'oficialitat del català a Europa.
Coincidint amb la celebració del vuitè centenari de les Homilies d'Organyà - els primers textos escrits en català- la Coordinadora d'Associacions per a la Llengua Catalana va decidir que la flama del Correllengua, element vertebrador de la iniciativa que recorre els pobles i ciutats del territori de parla catalana, s'encengués a Organyà.
Després de l'acte d'encesa de la flama, van sortir des d´Organyà les quatre torxes que recorreran fins al 7 de novembre la major part de la geografia de parla catalana. El recorregut de la flama anirà acompanyat d'activitats lúdiques i pedagògiques per al foment del català.
L'acte de clausura del Correllengua tindrà lloc, com és habitual, el 6 de novembre a Perpinyà, coincidint amb la data simbòlica del 7 de novembre, aniversari del Tractat dels Pirineus de 1659, que va fixar la frontera entre Espanya i França i va significar la partició de Catalunya. DIARI DE GIRONA.