diumenge, 12 de setembre del 2004

El "no" a la Constitució europea uneix l'independentisme català en els actes de la Diada

El vot en contra de la futura Constitució europea ha estat el principal cavall de batalla de les organitzacions independentistes en els actes alternatius de la Diada que cada any celebren al Fossar de les Moreres. Al migdia s'ha guardat un minut de silenci pels caiguts en la lluita per Catalunya i després una sèrie d'organitzacions han participat en una bateria de discursos sota el paraigua de la Comissió unitària Onze de Setembre, en la qual per primera vegada han participat les JERC, les Joventuts d'ERC.

Les organitzacions independentistes catalanes han elaborat un manifest conjunt on es destaca que la Constitució europea pateix "la falta de reconeixement oficial del català, una llengua amb prestigi i tradició literària que és parlada per més milions de persones que altres llengües sí reconegudes per la legalitat europea".
L'acte ha comptat amb un representant de l'esquerra "abertzale", Iñaki Gil de Sanvicente, que ha assegurat que "si amb el terrorisme, els segrestos, els tancs i les il·legalitzacions als bascos no ens han fet espanyols ara tampoc no aconseguiran fer-nos europeus". També hi ha participat una representant de l'Associació de la Revolució Bolivariana, que ha manifestat la simpatia d'Hugo Chávez per la causa independentista catalana.
Per la seva banda, Agustí Barrera, membre de la Comissió per la Dignitat, ha exigit el retorn dels arxius de Salamanca a Catalunya. TELENOTICIES.COM