dimecres, 15 de setembre del 2004

El govern espanyol estudia l'ús de la doble denominació català-valencià per resoldre el problema del reconeixement de la llengua a Europa

Segons ha pogut saber VilaWeb el govern espanyol està estudiant usar a partir d'ara la doble denominació català-valencià per a la llengua. D'aquesta manera evitaria que els dos dialectes fossin reconeguts com a llengües independents per la Unió Europea. El govern espanyol no rectificarà la carta oficial on es demana el reconeixement però usarà a partir d'ara la doble denominació i farà saber als altres governs europeus que és una llengua amb dos noms.
Des d'ahir a la tarda l'activitat ha estat frenètica per salvar la situació. El president de la Generalitat i el conseller en cap han mantingut diversos contactes al respecte. Aquest matí també ho han fet Josep-Lluís Carod-Rovira i José Luís Rodríguez Zapatero i el líder republicà ha afirmat que es resoldrà el problema. Per la seva banda el conseller en cap, Josep Bargalló, ha dit que des d'ahir sap que hi haurà una solució correcta de l'afer. VILAWEB.