dimarts, 14 de setembre del 2004

El PSC evita defensar que el nou Estatut incorpori el dret a l'autodeterminació

El portaveu dels socialistes catalans, Miquel Iceta, va deixar clar ahir que la seva formació no s'alinearà amb la petició d'ERC, CiU i ICV d'incloure el dret d'autodeterminació al preàmbul del nou Estatut, si bé va postergar aquest debat fins quan s'acabi el redactat de l'articulat. "La nostra intenció és fer un bon articulat i defugir els debats abstractes", va sentenciar Iceta durant la roda de premsa posterior a l'executiva del PSC, que va fer una valoració positiva de la celebració de la Diada.
Iceta va recordar que la posició del PSC es basa en el desig de "la gran majoria de catalans, que vol seguir formant part d'Espanya amb més reconeixement del seu autogovern" i en un marc "plurinacional, plurilingüístic i pluricultural". El portaveu socialista va recordar la predisposició del president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, a acollir favorablement la proposta d'Estatut que surti del Parlament.
Precisament, l'executiva del PSC, que va presidir Manuela de Madre, va decidir crear una comissió de seguiment dels treballs d'elaboració del nou Estatut, que s'encarregarà de definir la posició del partit en cada moment. En formaran part tres consellers: el d'Economia, Antoni Castells, el de Política Territorial, Joaquim Nadal, i el de Justícia, Josep Maria Vallès. També hi seran el secretari del govern català, Ernest Maragall, el mateix Iceta, la diputada al Parlament Lídia Santos, el senador Isidre Molas i el coordinador dels diputats del PSC al Congrés, Dani Fernández. AVUI.