dissabte, 4 de setembre del 2004

Dos-cents cinquanta morts, darrer balanç del desenllaç del segrest de l'escola de Beslan

El darrer balanç oficial que han ofert les autoritats russes del violent desenllaç del segrest de l'escola de Beslan (Ossètia del Nord) arriba a les dues-centes cinquanta víctimes mortals, mentre que els ferits són almenys set-cents, un terç dels quals infants. El govern rus també ha informat que del grup de segrestadors, que reclamava la retirada de les tropes russes de Txetxènia i l'alliberament de presos txetxens, tres han estat detinguts vius, vint-i-set han mort i quatre han aconseguit fugir del lloc. Per mirar de capturar-los, el president rus Vladímir Putin ha decretat des del lloc dels fets el tancament de les fronteres administratives d'Ossètia del Nord, una república caucàsica situada a l'extrem sud de la Federació Russa.
Putin també ha negat les acusacions d'alguns mitjans i països respecte a la decisió d'intervenir militarment a l'escola i desencadenar el bany de sang. En aquest sentit, el Kremlin assegura que no va ordenar l'assalt de l'escola, ni va planificar cap operació. Les darreres intervencions de l'exèrcit rus en segrestos d'aquesta mena han acabat sempre amb un nombre elevat de morts.
Els serveis secrets russos consideren que rere el segrest hi ha el cap de la resistència txetxena Xamil Bassàiev. El govern a l'exili txetxè, a través del seu president Aslan Maskhàdov, ha rebutjat enèrgicament el segrest de Beslan. VILAWEB.