dijous, 2 de setembre del 2004

Herrera critica Carod per haver-se reunit amb Duran

El dirigent d'Iniciativa i portaveu d'Esquerra Verda al Congrés, Joan Herrera, es va mostrar ahir de nou crític amb el diàleg obert sobre els pressupostos entre el president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el president del grup de CiU al Congrés i líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, aquest dimarts en un dinar a priori secret. Herrera va recordar a ERC i CiU que "les majories parlamentàries, tant a Madrid com a Barcelona, les decideixen els grups d'esquerra", menystenint així les possibilitats d'adquirir un cert protagonisme de la federació nacionalista.
L'ecosocialista va afirmar que el diàleg polític és bo sempre que no desnaturalitzi "les polítiques i aquestes siguin sempre d'esquerres". Durant la seva roda de premsa posterior a la reunió amb el PSOE, Herrera va deixar anar també alguns dards contra ERC, la formació del tripartit que, per la seva autonomia i força a Madrid, pot tenir més protagonisme en la negociació dels comptes públics. Es va felicitar de les demandes socials d'ERC al PSOE dimarts, però es va mostrar segur que, a diferència de les d'ICV, "tenen un enfocament més liberal". En tot cas, si que va matissar el plantejament de la seva formació en el sentit que els seria impossible recolzar uns pressupostos que rebessin el suport de CiU.
També Rubalcaba es va referir a la trobada entre Carod i Duran sense donar-hi gaire importància. En tot cas, el portaveu socialista es va mostrar segur que CiU podria donar suport als comptes públics si més no en el tràmit del Senat. En aquest sentit va recordar que CiU, a diferència del que va fer Esquerra Verda abstenint-se, sí que va donar suport al quadre macroeconòmic presentat pel govern central a les acaballes del curs passat. AVUI.