dissabte, 4 de setembre del 2004

La selecció catalana d'hoquei patins debuta de forma oficial amb clara victòria sobre els EUA

La selecció catalana d'hoquei patins ha debutat de forma oficial al prestigiós torneig internacional Golden Cup, que s'està celebrant a Blanes. Catalunya ha derrotat còmodament els Estats Units per 9-1. El màxim golejador ha estat el jugador del Reus Marc Gual, amb 3 gols. La selecció catalana debutarà en competició oficial el mes que ve a Macau, on es jugarà el Mundial B, pas necessari perquè Catalunya pugui disputar el Campionat del Món absolut amb les grans potències mundials, com Portugal, l'Argentina, Itàlia i, si volgués, també Espanya.

S'ha fet esperar, però ja és una realitat. Després de mesos de boicots, renúncies i prudència, la selecció catalana d'hoquei patins s'ha vestit amb la quadribarrada per primera vegada en una competició reconeguda internacionalment, la Golden Cup, que es juga a Blanes. I ho ha fet de la millor forma possible, amb victòria. Tot i les dificultats -només s'han entrenat un dia i amb l'hipotètic equip titular concentrat amb la selecció espanyola per preparar l'Europeu-, l'equip dirigit per Jordi Camps ha guanyat els EUA de forma clara per 9-1. El màxim golejador ha estat el jugador del Reus, Marc Gual, amb tres gols.

El segon partit ha estat ben diferent i el Viva Habitat Blanes s'ha imposat per 6-1. Malgrat la derrota, Catalunya jugarà la primera semifinal contra Itàlia. La segona la disputaran el Blanes i França. Més que el resultat d'aquests partits, el gran objectiu és el Mundial B del mes d'octubre, que es disputarà a localitat xinesa de Macau. La selecció catalana buscarà obtenir-hi un ascens de categoria i el dret de competir amb les seleccions més potents del món. Abans, la FIRS ha de ratificar, en la seva assemblea del mes de novembre, la condició de membres de ple dret de la selecció catalana. TELENOTICIES.COM