dijous, 2 de setembre del 2004

Obren un pàrquing privat a l'aeroport però encara falten el doble de places per cobrir la demanda

El dèficit de places d'aparcament a l'aeroport Girona Costa Brava continua sent preocupant malgrat que ahir va obrir un pàrquing privat a un quilòmetre de les instal·lacions aèries. Puntcentral.com té capacitat per a 73 places, ampliables en un futur a 200, que se sumen a les 762 per a cotxes i 59 per a autobusos que hi ha a l'aeroport. L'oferta, però, només cobreix la meitat de la demanda, que és d'uns 1.600 llocs. Prop de 800 cotxes estan cada dia mal estacionats i això ha forçat canvis. Així, a partir del gener, aparcar a l'aeroport serà de pagament. I les previsions apunten que a la tardor acabaran les obres d'ampliació a 1.428 places. Puntcentral.com es presenta com a alternativa i ofereix complements com ara lots de menjar o reserves per Internet.

Després de superar tots els entrebancs administratius que havien impedit la seva obertura a principis d'estiu, Puntcentral.com va entrar en funcionament ahir. Aquesta iniciativa privada ofereix un servei de pàrquing vigilat les 24 hores del dia i exclusiu per als passatgers dels vols que surten de l'aeroport de Girona. Les tarifes estan entre els 5 i els 10 euros la nit (segons el dia de la setmana) i també hi ha la possibilitat de contractar forfets de caps de setmana o d'una setmana sencera. El preu inclou el trasllat del client fins a l'aeroport, situat a poc més d'un quilòmetre.
«El nostre propòsit és oferir un aparcament de qualitat i donar la tranquil·litat al client que el seu vehicle està permanentment vigilat», diu el promotor de Puntcentral.com, Narcís Ribot, el qual es mostrava molt satisfet de superar les diferències que havien sostingut amb l'Ajuntament de Riudellots i que havien fet retardar l'obertura.
Malgrat aquesta iniciativa, l'aparcament de l'aeroport continuarà estant sobreocupat. Es calcula que uns 800 vehicles estacionen a les voreres, en zones verdes o en camps abandonats del voltant de les instal·lacions. L'Ajuntament de Vilobí i la companyia AENA, però, asseguren que ja estan en marxa els mecanismes que han de solucionar aquesta situació.
Ja s'han començat a fer els primers treballs de l'ampliació de la superfície d'aparcament, que acabaran a la tardor, tal com va informar AENA. Així, es passarà de les 762 places actuals a 1.428. El cost total de les obres és de 500.000 euros.
D'altra banda, segons l'alcalde de Vilobí, Joan Busquets, a partir del gener ja no serà gratuït aparcar a l'aeroport. «Hem de normalitzar una situació que se'ns ha descontrolat per la instal·lació de companyies de vols de baix cost», manté l'alcalde. VILAWEB.