dijous, 9 de setembre del 2004

Dos milions de passatgers han utilitzat l´aeroport de Girona els últims vuit mesos

L´aeroport de Girona ha arribat a la xifra de dos milions de passatgers des del mes de gener fins diumenge passat, 5 de setembre, segons han informat fonts d´Aeropuertos Españoles i Navegación Aérea (AENA). Aquesta xifra, segons han assenyalat les mateixes fonts vol dir que «en els darrers tres mesos les instal·lacions de Vilobí d´Onyar han duplicat el nombre de viatgers i més tenint en compte que, durant el passat mes de juny, ja es va assolir la xifra d´un milió de passatgers en el que es portava d´any».
Durant els mesos de juliol i agost les instal·lacions gironines van superar els 300.000 i els 450.000 passatgers, respectivament, unes quantitats, segons AENA «molt superiors a les registrades en els mateixos mesos de l´any 2003, que, en cap cas, van arribar als 250.000 passatgers mensuals».
Vols regulars i xàrters
Pel que fa referència a la procedència dels passatgers -la major part d´ells turistes amb destinació a Barcelona i a la Costa Brava-, durant els vuit primers mesos d´enguany la Gran Bretanya ha liderat el rànquing amb més de 758.000 passatgers. En segon lloc hi ha Itàlia, amb 468.000 usuaris, i en tercer lloc Alemanya, amb més de 211.000 persones. AENA ha posat en relleu que «aquests no solament han estat els països de procedència dels passatgers sinó que també s´hi han d´afegir, per aquest ordre, Bèlgica, Holanda, França i Irlanda».
Respecte a les companyies aèries que més viatgers han transportat des del seu punt d´origen fins a l´aeroport de Girona, la primera ha estat Ryanair, que ha superat el milió i mig d´usuaris des de primers de gener d´aquest any fins als darrers dies del mes d´agost. A aquesta companyia la segueix Britannia Airways, amb 86.443 passatgers i Mytravel, amb 66.668. Tot això, segons han explicat fonts d´AENA «fa referència als vuit primers mesos d´aquest any 2004».
Aquesta gran afluència de gent a la terminal de l´aeroport gironí ha arribat a provocar grans col·lapses a l´aparcament, que és gratuit, però que serà de pagament a finals d´enguany, un cop s´hagin acabat les obres de remodelació que van començar a inicis d´aquest mes de setembre. DIARI DE GIRONA.