dilluns, 16 de juny del 2008

Una furgoneta conduïda per un nen a la falda del seu pare atropella dues octogenàries a Puigcerdà


Dues octogenàries han estat les víctimes de la suposada imprudència d'un home, J. R. Jiménez Cano, de 42 anys i veí de Puigcerdà, que va deixar el seu fill de 7 anys al volant d'una furgoneta de l'empresa de construcció de la qual és propietari. Els fets es van produir ahir a la tarda a la plaça de Barcelona de la capital de la Cerdanya.

Segons els Mossos d'Esquadra, tot apunta que el nen va pitjar l'accelerador a fons sense voler, per la qual cosa el vehicle va anar contra un banc on hi havia assegudes dues dones de 80 i 87 anys. El pare, que portava el nen a la falda, no va poder rectificar l'acció del seu fill.

L'impacte de la furgoneta contra el banc va llançar les dues dones al carrer dels Ferrers. El vehicle no es va aturar fins que va impactar amb la persiana de ferro d'un establiment de fotografia d'aquest mateix carrer.

Nombrosos testimonis

A l'hora del succés, al voltant de les 17.30 hores, la plaça estava plena de testimonis que van presenciar com s'obria una porta de la furgoneta i sortia un nen. Alguns testimonis han assegurat que van sentir que el pare deia al nen "corre a casa". El menor ho va fer, després d'agenollar-se per cordar-se les sabates.

Instants després es van presentar al lloc els agents de la policia local i l'ambulància. Els policies van detenir el conductor, de 42 anys, i l'ambulància va atendre les dues dones, que van quedar ingressades a l'Hospital de Puigcerdà.

Totes dues encara estan hospitalitzades amb contusions múltiples i fractures per tot el cos. Una d'elles pot rebre l'alta avui mateix, segons fonts de la policia, mentre que l'altra està més greu, encara que no es tem per la seva vida. Aquesta última està a l'espera d'una intervenció al fèmur.

Positiu en l'alcoholèmia

Pel que fa al conductor adult detingut, que a més va donar positiu en la prova d'alcoholèmia, avui passa a disposició judicial. Segons els Mossos, va cometre una "imprudència greu amb lesions greus".

EL PERIODICO