dijous, 12 de juny del 2008

Passa-ho!

I ON SÓN ELS QUE MANEN?

Iu Forn

Els ciutadans (i les ciutadanes) en hem llançat en planxa a buidar benzineres, hípers i tota mena de botigues. Passar passar, realment no passa res (encara), però la psicosi col·lectiva que patim ha provocat que sí, que passin coses. El millor exemple és el de la benzina. L'eufemisme aquest dels "piquets informatius" no havien mogut encara un sol ditet i les estacions de servei ja semblaven Saigon 1975.

I, mentrestant, on són els senyors (i les senyores) que ens manen? Adaptant la mítica cançó del no menys mític José Luis Perales: "I on són ells? A quin indret estan solucionant l'embolic? On són ells? A què dediquen el seu temps lliure? Pregunta'ls-ho...". Bé, però és que ni cal preguntar-los res. Només observant el panorama, ja t'adones que no paren de treballar per solucionar la situació. No pateixi, estem en bones mans.

En un moment de pànic social fruit de la por a no-se-sap-ben-bé-què, el màxim representant del govern central que, fins ahir, havia sortit a tranquil·litzar les masses era un tal Juan Miguel Sánchez. Diu que treballa de director general de Transport per Carretera. Vaja, que estem parlant d'un nivell 1 (o més). Ahir ja va comparèixer la gran Maleni per dir-nos que s'incorporava a les negociacions. Va ser dir-ho i la gent que era als hípers saquejant esquís, ossets de peluix o grapadores, va calmar-se i va tornar cap a casa. Home (i dona), és que amb Maleni pel mig, tenim garantit que a aquesta crisi li queden cinc minuts (o menys).

A Catalunya, al capdavant de la nau hi havia en Joan Boada, secretari general d'Interior. També nivell 1 (o més). Ahir, després de la reunió del govern, va comparèixer Marina Geli, responsable de Salut, la conselleria (juntament amb la d'extraterrestres) que té més relació amb la crisi.

Hi ha una nova cultura de l'aigua i una nova cultura política. La filosofia de la segona l'hi explico molt ràpid: ZP i Montilla són Wally. Busqui'ls, a veure si els troba.

AVUI