dissabte, 14 de juny del 2008

Passa-ho!

BALANÇ DE LA VAGA DEL TRANSPORT

Iu Forn

1. Desmentir rotundament que Esquerra estigui darrere d'aquesta vaga. Sí, ja sabem que l'espai informatiu dedicat a la notícia ha estat restat al sidral del congrés republicà, però no, els personatges vestits amb armilles fosforescents que passejaven impunement per carreteres i autopistes eren transportistes i no Carod, ni Benach, ni Puigcercós, ni Bertran. 2. Amb l'excusa de la vaga, aquí més d'un traurà el ventre de penes. Seat ja intenta que a 8.806 dels seus treballadors els paguem el sou vostè, jo i el veí (o la veïna) del cinquè. Com? Enviant-los a l'atur. 3. Per què usem la terminologia dels vaguistes? "Piquet informatiu"? No perdoni, d'informatiu, res. Segrestar 4.000 camioners a la Jonquera durant tres dies no té res d'informatiu. Agredir, amenaçar, insultar, cremar, trencar i destrossar tampoc no és ben bé informar.

4. La gent va llançar-se a omplir dipòsits (que ja tenia plens) abans que faltés carburant perquè les televisions van estar tot el cap de setmana matxacant en els seus informatius amb la psicosi que no hi hauria benzina. 5. Joan Boada, secretari general d'Interior, ha estat el membre del govern amb més rang que ha comparegut durant la crisi. Potser és que el president, el vicepresident i la consellera de Treball, per exemple, estaven massa ocupats. ZP (Zapatero Pinotxo) va tardar cinc dies, però almenys va aparèixer. 6. Boada va defensar ahir l'actuació dels Mossos. Perdoni, però no calia. Els Mossos compleixen ordres. Si hi ha queixes és per a qui dóna (o no dóna) aquestes ordres. O sigui, per a vostè. 7. Els vaguistes sabien des del primer dia que no tenien res a fer. Això demostra que l'únic objectiu era tocar els nassos el màxim possible i des d'una postura antisistema. A França són els joves de les banlieues, aquí els transportistes.

Balanç de tot plegat: el dia que hi hagi una crisi estructural de veritat, ¿això serà l'Oest i haurem d'anar tots amb pistola pel carrer?

AVUI