diumenge, 8 de juny del 2008

Passa-ho!

ESQUERRA VISTA PER LA BRUNETE

Iu Forn

Potser avui vostè s'ha llevat amb curiositat per saber el que diuen els senyors Brunete del superdissabte d'Esquerra. Bé, doncs si és així, pot estalviar-se la despesa. Ja li ho dic jo.

El titular de portada és: Esquerra obliga els seus militants a votar en català. La crònica diu així: "La jornada va acabar, lamentablement, sense cap dels candidats republicans condemnats a cadena perpètua ni res. Diversos partits i associacions cíviques ja han presentat una denúncia a l'Audiència Nacional per aquest fet. El sindicat Manos Feratu, amb el suport de milers (o milions) de pares de militants que no han pogut votar en la seva llengua, també ha presentat una denúncia al Tribunal Constitucional per les irregularitats succeïdes durant la jornada electoral. És a dir: 1) el castellà ha estat exclòs de les paperetes i desplaçat de les votacions, fet que és un nou atemptat contra la llibertat i contra la igualtat i un nou exemple de persecució lingüística; 2) no hi havia paperetes en valencià, ni mallorquí, ni menorquí, ni eivissenc, ni pitiüsenc (en general... el pitiüsenc, volem dir); 3) la tercera hora de votació no va ser en castellà, una inadmissible vulneració de la llei i una mostra de la intencionalitat d'exclusió contra el segon idioma del món; 4) Air Berlin va intentar fer aterrar un Airbus A380, l'avió més gran del món, a cada seu amb urna i li va ser impedit per unes autoritats còmplices de l'abús del català i de la discriminació de l'espanyol; 5) on eren els militants d'Esquerra l'11-M?

A última hora del dia, diverses ciutats espanyoles van viure manifestacions espontànies on milions (o més) d'honrats ciutadans demanaven l'anul·lació de les votacions i el nomenament de don Alejo Vidal-Quadras com a president del partit i de don Alberto Boadella com a secretari general.

Ah, per cert, al final van guanyar un tal Puigcercós i un tal Ridao.

AVUI