dimecres, 25 de juny del 2008

Passa-ho!

RAJOY DESMUNTANT EL PP

Iu Forn

Hola, això és Bricomania, jo sóc Mariano Rajoy i avui li ensenyaré com es desmunta el postaznarisme ultra en només tres mesos. En primer lloc (i fonamental) has d'anar a les eleccions com a president d'escala d'un edifici construït sobre el crit, l'exabrupte, la mala llet i la radicalitat. Has d'anar i perdre-les. I quan tothom pensa que plegaràs, patapam!!!, tu vas i et quedes. Això et fa aparèixer feble davant dels membres (i de les membresses) del teu partit i dels mitjans de comunicació amics que tenen com a objectiu tallar-te el coll per poder continuar instal·lats en el cantó miserable de la vida. Mentre aquests personatges (i aquestes personatgesses) maniobren confiats (i confiades) pensant que petar-se't serà un pim-pam, tu aprofites per moure'ls les parets mestres, canviar-los el forjat i fer nova tota la instal·lació amb dos senzills moviments:

1) Deixar que els rivals (i les rivals) vagin plegant. Dilluns a dilluns, dimarts a dimarts o com prefereixin. Tu no has de fer fora ningú, han de ser ells (i elles) qui es facin els ofesos i donin el cop de porta. Tu els acomiades dient-los adéu amb la maneta i ni cas. No hi ha res més frustrant per a qui marxa que ningú surti darrere seu suplicant-li que es quedi.

I 2) I fonamental per aconseguir efectivitat a l'apartat 1: tenir el suport dels barons del partit. Això és senzill. Has de dir-los que, un cop acabades les obres, tu marxaràs, faràs d'Almunia i els deixaràs un edifici totalment reformat perquè se'l disputin. Vaja, que seràs l'Almunia del PP. D'aquesta manera la seva fidelitat serà eterna, tu donaràs sensació de control i, per tant, aquells que pretenien trair-te s'ho pensaran dos cops. La prova és que al final només han abandonat l'obra cinc manobres (Zaplana, Acebes, San Gil, Ortega Lara i Elorriaga).

Total, que aquest cap de setmana Rajoy reinaugura un PP reformat sense 11-M, AVT, COPE, ultres i crispació. Veurem quant li dura... i quant dura ell.

AVUI