dimarts, 10 de juny del 2008

Passa-ho!

LA PATRULLA DELS MOSSOS 2801

Iu Forn

Dissabte, 13.40 del migdia. Cruïlla entre una de les més importants avingudes d'una de les principals ciutats catalanes i un carrer per on passen la majoria de les línies de transport urbà. Monumental caos de trànsit que acaba afectant fins i tot una autopista. Què passa? El cotxe dels Mossos matrícula 2801 està abandonat en una cantonada de tal manera que impedeix el gir d'un autobús. I dic "abandonat" perquè ni amb la millor de les voluntats és possible anomenar "aparcament" a deixar un vehicle com va ser deixat aquell. Cinc metres més endavant o deu més avall hi ha espai suficient per aparcar (irregularment, però almenys sense tallar el trànsit al centre d'una ciutat). Lamentablement la patrulla ocupant del vehicle matrícula 2801 tenia un servei tan urgent per al futur de la humanitat que no va adonar-se'n. O això o són curts de vista.

L'autobús comença a fer sonar la botzina. Els cotxes que estan atrapats darrere seu, també. El concert i el mateix espectacle reuneixen en poca estona un centenar de curiosos (i curioses). Uns quants conductors nerviosos (i conductores nervioses) abandonen els seus automòbils i van a increpar el conductor de l'autobús. Ell es defensa dient que ha trucat als responsables del servei preguntant què ha de fer i que li han dit que es quedi quiet on és. Algun dels espectadors truca a la Guàrdia Urbana. Un altre diu que truca als Mossos. Allà no es mou res.

Vint-i-tres minuts més tard, a la llunyania, apareixen dos mossos amb cara de "ui, ui, ui, quin pollastre". Es treuen la gorra, pugen a la patrulla matrícula 2801 i se'n van entre els xiulets primer i els aplaudiments després del públic. Ni una disculpa, ni una explicació, ni un quedar-se almenys a organitzar el caos que ells mateixos han provocat. Res de res. Van pujar a la patrulla matrícula 2801 i van marxar carrer enllà.

Vaig trucar a un amic mosso d'esquadra per explicar-l'hi. Va penjar encara més emprenyat que jo.

AVUI