dijous, 26 de juny del 2008

403.885


Potser us pensareu què significa el número del títol? És el número de la loteria del dissabte? Doncs no. És el número del plat del menú de la gamba que em vaig cruspir diumenge. Déu ni do els plats que han servit no? Detalls curiosos de la gamba: els minerals més abundants són el fòsfor, el potassi, el sodi i el calci i les vitamines B1 i la B2. Si no n'heu quedat tips, aquí en va més:

La gamba és un producte exquisit que ens dóna el mar mediterrani i on a les costes del litoral palamosí gaudeix d'unes característiques diferenciades d'altres indrets. Els pescadors de Palamós ens proporcionen a diari aquest crustaci de sabor exquisit i de gran bellesa pel seu color vermellós i la seva textura. El moment de màxima captura i en què les gambes són més exquisides se situa entre maig i juliol. En aquesta època de l’any, els municipis de Palamós i Calonge-Sant Antoni ofereixen menús basats en aquests crustacis per tal que pugueu tastar-los cuinats de la més gran quantitat de maneres possible. El menú és el mateix en tots els restaurants i comença per unes torrades amb tomata i anxoves, seguit de les gambes de Palamós, fideus rossejats amb allioli, postres, vi i cafè.