divendres, 20 de juny del 2008

Pel darrere
Gemecs
Abandonar l'elit esportiva requereix una estabilitat emocional forta. No tots els qui han estat al calaix més alt del podi suporten amb dignitat que la glòria ja no sigui exclusivament per a ells.
Queco Novell


No és el cas de Boris Becker, un dels grans tenistes de tots els temps, tot i que sí que sembla que s'hagi fumat una llauna de pilotes de tenis. O això, o ha decidit encapçalar una croada moralista per retornar el puritanisme a les pistes d'aquest esport.
Becker ha suggerit que s'haurien de prohibir els gemecs que fan certes tenistes femenines quan tornen, esforçades, les pilotes de la seva rival des del fons de la pista. Certament, ja fa temps que tancar els ulls i escoltar el so de certs partits de certes tennistes et trasllada als sòrdids escenaris d'una pel·lícula pornogràfica barata. Becker ha assenyalat directament la russa Maria Xarapova i la nord-americana Serena Williams. Quan s'enfronten entre elles mai saps si estan a punt de trencar el servei de la rival o d'arribar a l'orgasme. I el més sorprenent és que els gemecs d'aquestes dues tenistes no comencen a la meitat del segon set, quan les forces potser ja comencen a fer figa, sinó des del primer servei del primer joc del primer set. Si aquestes dues tenistes haguessin coincidit esportivament fa unes dècades haurien aportat un grau d'escalfament notable en la ja antiga Guerra Freda entre els blocs nord-americà i soviètic.
Amb tot, és una evidència que la petició de Becker no va enlloc. No es poden prohibir uns gemecs provocats per l'esforç. A més, estem davant d'un dels pocs esports on el silenci regna entre els espectadors.
¿Sabem si Pau Gasol emet uns gemecs semblants a l'hora de capturar un rebot davant els Celtics? O encara més: algú pot posar la mà al foc que dins el seu monoplaça Fernando Alonso no emet cap so gutural que recordi Nacho Vidal en una de les seves pel·lícules?
Començarem prohibint els gemecs i acabarem ensenyant targeta vermella quan Messi i Bojan s'abracin efusivament després de marcar un gol per apologia de l'homosexualitat. O xiulant tècnica a Ricky Rubio per animar Lubos Barton amb un cop de mà al cul després d'errar un primer tir lliure.
L'esport és passió i en un gemec acostuma a haver-n'hi molta. Si en Becker té un problema li puc donar un parell de telèfons que li trobaran solució.