dijous, 17 d’abril del 2008

Passa-ho!

JOAN MIQUEL NADAL TÉ RAÓ

Iu Forn

"Jo reso a la Verge perquè no plogui. Perquè és que si plou, ja estarà solucionat (el problema de la sequera). Si plou, vostès (els periodistes) ja no vindran a preguntar res. [...] Fa l'estranya sensació que en aquest puto país solament s'arregla una cosa quan el problema és gruixut". Són paraules textuals de Joan Miquel Nadal, diputat de CiU i exalcalde de Tarragona.

Doncs miri, plas, plas, plas, grans aplaudiments. És de les coses més assenyades (i certes) que s'han dit durant tota aquesta crisi de la (pertinaç) sequera. Des de l'endemà de les eleccions (sí, perquè es veu que abans del 9 de març no hi havia sequera) ens han mentit i ens han enganyat amb la parauleta transvasament, ens han venut motos sense rodes i finalment ens han pres per curtets per acabar portant de sotamà aigua de l'Ebre a BCN. I sap per què ho han fet així? Perquè esperaven que plogués i que el problema es resolgués per si sol. Efectivament, aquí apliquen sempre el famós mètode semàfor. Com el seu nom indica, consisteix que ja poden atropellar gent en una cruïlla perillosa, que allà no hi posaran un semàfor fins que no hi hagi un mort.

Si al final acaba plovent el que toca, s'ompliran els pantans i, efectivament, ens oblidarem d'un tema que quedarà, també, sense resoldre. En canvi, si continua la sequera, algú haurà de prendre alguna decisió. I explicar-la. Sí, perquè governar, fixi's vostè, vol dir prendre decisions i no esperar que ploguin del cel (he, he, he, quina metàfora més ben posada, oi?). I, és clar, decidir sempre té el risc de perjudicar algú i que aquest algú t'organitzi un daltabaix amb conseqüències electorals. Bé, però ningú va dir que tocar poder fos fàcil, no?

Això sí, un petit recordatori per a Joan Miquel Nadal. El seu partit de vostè va governar aquest país durant 23 anys, la gran part dels quals amb majoria absoluta. Alguna coseta deu tenir a veure amb la situació actual, no?

AVUI