dilluns, 7 d’abril del 2008

Passa-ho!

ALGUNES PREGUNTETES IMPERTINENTS

Iu Forn

Doncs res, que en Montilla i en Mas es reuneixen avui per parlar de la sequera i demà ja està previst que plogui. Renoi, això sí que és eficàcia. El que passa és que la solució definitiva només té dos orígens: la natura i la planificació. I aquí han fallat tots dos. Ni plou, ni hi ha un projecte sòlid per afrontar èpoques de sequera extrema. O sigui que les nostres estimades autoritats poden dedicar la trobada a contestar algunes preguntetes que a la gent limitadeta com jo ens neguitegen.

¿Podrien parar d'improvisar, encara que fos per respecte a la intel·ligència humana que tants de milers de milions d'anys ha costat desenvolupar? Per què no hi ha un projecte sòlid i coherent per afrontar la sequera i fins ara tot s'ha fiat a allò tan català de "ja ho trobarem" que aplicat aquí seria "ja plourà a la primavera"? Avui diuen que l'aigua vindrà del Segre amb una canalització fantasma, demà de l'Ebre en tren, demà passat en vaixell d'Almeria, l'altre amb unes canonades noves al Garraf (per cert, ja estan expropiant a correcuita els terrenys per on passarà), i l'aigua del Roine va a dies. Les foten com els ases el pets a veure si, mentre, plou i passem pàgina del tema (qui recorda ara el desori de Rodalies i l'AVE? ¿Pot repetir-se una apagada com la de l'estiu passat a BCN?).

Per què l'àrea de BCN beu aigua del Ter i no de l'Ebre? Per què és gratis agafar l'aigua que baixa del Segre i, en canvi, quan aquesta aigua arriba a la part baixa de l'Ebre té uns propietaris que se la poden vendre? ¿Ens volen dir d'una punyetera vegada qui coi ha plantat les estaques de Prats i Sansor? Per què l'electricitat pot venir de França, el gas d'Algèria i l'aigua no pot creuar fronteres? Per què hi ha aquest retard d'un any (diuen) en la construcció de la dessalinitzadora del Prat de Llobregat i ningú es queixa? Hi va haver un pacte per no parlar durant la campanya de transvasament, ¿podrien dir-nos en quins altres temes han seguit aquest lamentable protocol? Per curiositat, saben...

AVUI