dimarts, 29 d’abril del 2008

Passa-ho!

BERNAT SÒRIA, ELL SÍ QUE GIRA SOL

Iu Forn

"El ministre de Sanitat vol fer arribar als lectors i lectores d'aquesta humil columna un missatge de tranquil·litat, després que jo mateix hagi intranquil·litzat tothom dient que no facin servir cap tipus d'oli de gira-sol, però que poden fer-lo servir perquè no passa res. Per tant, mantinguin la calma, però per si de cas buidin totes les ampolles d'oli que tinguin a casa seva. Quines? Ah, això voldria saber jo. ¿Què es pensen, que pel fet de ser ministre de Sanitat haig de saber del tema sobre el qual estic causant una alarma alimentària? Però per qui m'han pres?

També vull dir-los que no desvelaré les marques que estan fora de tota sospita i que, en cas de ser consumides, els deixaran com un marcià. A saber, color verd, antenes cranials, un nas en forma de trompeta i els dits dels peus prènsils. Això sí, els donaré una pista. N'hi ha dues-centes que ofereixen totes les garanties (o no) i n'hi ha sis-centes que no (o sí). Per saber quines són unes i quines les altres, recomano buidar-ne una al dipòsit del cotxe i fer uns quilòmetres de prova. Si a l'entrada d'Astorga el cotxe encara funciona, és d'oli contaminat amb gas-oil... bé, o per concretar més, és gas-oil contaminat amb oli de gira-sol. Si el vehicle se li atura abans d'arribar a Mollerussa, l'oli era bo i s'ha carregat el motor... Però com se li acudeix posar oli de gira-sol al cotxe?

Sobretot vull recomanar molta calma perquè la situació està to-tal-ment controlada, però si té a casa un ram de gira-sols, llenci'l im-me-di-a-ta-ment. No, millor encara, cremi'l. I el gerro, me l'embolica en paper de plata i el porta a Ascó, que allà tenen un control modèlic de tot. No passa res, però estem parlant d'una recomanació cautelar de gran perill i sense cap risc.

El ministeri manifesta, finalment, la seva satisfacció per haver aconseguit sembrar el caos i el desconcert i demana als ciutadans: algú sap on cau Ucraïna?"

AVUI