dilluns, 21 d’abril del 2008

Passa-ho!

I VOSTÈ, MINISTRA, COM ES DIU?

Iu Forn

Hi ha rivalitat a l'hora de triar el vídeo que representa millor la imatge de la nova fornada ministerial. Té molts fans el de la Carme Chacón davant de les tropes dient allò de "Capitán, mande firmes". Però, si em permet, aquest el descarto perquè el tema ve envoltat d'un grau tan elevat de masclisme primari i de tanta cajpa de boina encastada fins a les celles que fa venir arcades i tot. Com per resumir-li el nivell, una gracieta d'Antonio Burgos a l'Abc: "Vale, aceptamos Carmen Chacón como animal de compañía". Com pot veure, han desbordat fins i tot el mateix Barragán.

Què vol que li digui, a mi m'apassiona el de José Antonio Alonso, actual portaveu socialista al Congrés i fins fa no gaire ministre de Defensa, i la nova ministra de Ciència i Innovació. Estaven assegudets tots dos davant d'uns quants micròfons, a manera de presentació informal d'ella davant la premsa, i de sobte Alonso es gira i li xiuxiueja a l'orella: "Qué nombre de pila es?". I ella li respon: "Carmen Garmendia". O sigui que, pobreta, té tan assumit el seu anonimat que acaba dient-li el nom, sí, però també el cognom i, si es descuida, el número de DNI. Que tendre, oi? Tota una ministra ha de dir-li, al portaveu del partit pel qual ha estat triada, com es diu. Sen-sa-ci-o-nal!!!

Per això jo defenso que no canviïn mai ni els ministres ni els consellers (ni les ministres ni les conselleres). Home (i dona), és que quan aconsegueixes aprendre't tots els noms, te'ls canvien. I a sobre ara els ha agafat la mania de canviar també els noms dels ministeris i de les conselleries. Es veu que hi ha departaments com el d'Innovació i Família o el de Relacions Institucionals i Medi Marí. O una cosa semblant.

En tot cas, això de no canviar mai els noms també ho dic en benefici dels interessats. Joan Clos plega, i algú recorda de què era ministre? Elena Espinosa continua... i la majoria hem dit: "Elena Espinosa? Ah, però és que era ministra?"

AVUI