dimecres, 16 d’abril del 2008

Engrunes

Joan Oliver

Que tornen!

El senyor Rodríguez Zapatero, més que no pas la senyora Chacón, va rebre a Catalunya el vot dels que tenien por que vingués el llop pepero. Aquesta va ser l'estratègia dissenyada per en Zaragoza (ja que no podem lluir gaires èxits, espantem-los), i va funcionar. I ahir el que serà nou president del govern espanyol puja a l'estrada del Congrés per fer el discurs més important que fa un cap de govern en una legislatura i el dedica a demanar ben demanat als senyors del PP que facin el favor d'ajuntar-se amb ells i els diu que han de treballar junts pel bé del país. Ho demana no només en el camp del terrorisme, on és imprescindible, sinó també en el judicial, on és convenient, i ho demana, encara, en això que anomenen finançament autonòmic, on és del tot contraproduent. O sigui que la cosa consisteix a aconseguir que et votin per aturar uns senyors que figura que són molt fatxes i molt perillosos i, quan ja t'han votat, tractar aquests senyors com els teus millors aliats. S'havia de votar el PSOE per evitar que tornessin els del PP i ara resulta que els del PP tornen...

Antipatriòtic

Els socialistes van tenir mala sort i, després d'uns anys francament bons en el terreny econòmic, la campanya electoral va arribar quan la cosa començava a fer figa. Com que a cap govern no li agrada que la gent vagi a votar amb mal de butxaca, els socialistes van decretar que l'economia funcionava la mar de bé. I van dir que tots els que diguessin que la cosa no rutllava eren "antipatriòtics". Doncs bé, ahir el senyor Rodríguez Zapatero va tenir un comportament descaradament antipatriòtic i va pintar un panorama econòmic francament magre. Em sembla bé que ara digui la veritat. El que ja no em sembla tan bé és que aquest senyor canviï d'opinió cada cop que li convé.

Quants cops

Fa quatre dies, quan volia que el votéssim, en Rodríguez Zapatero deia que el PP era molt dolent i que l'economia anava molt bé. Ara, quan ja l'hem votat, diu que el PP és el seu aliat preferit i assegura que l'economia va molt malament. No és el primer cop que diu o promet una cosa i fa tot el contrari. Quant de temps ens seguirem empassant les seves mentides de parvulari?

AVUI

2 comentaris:

Álvaro ha dit...

Això es deu a la recessió que ha sorgit als Estats Units (la qual és molt semblant a la ocurreguda als anys 70, i, pel que es veu, inclús pot ser pitjor) i que ha arrossegat a Europa i alguns països asiàtics.
España actualment té un creixement el doble per sobre de la mitjana europea, per lo qual, tot i entrar en un període econòmicament magre, aquest superàvit permetrà que poguem anar amb alguns botons de la camisa descordats. I contra aquesta crisi no s'hi pot fer res, et diguis PP, et diguis PSOE, o et diguis "Partit per la conservació del Silvo Canari". L'important era com s'hagués enfocat l'economia durant els 2-3 anys anteriors.

jesús ha dit...

I quin % del creixement econòmic es deu a les subvencions que es reben des de la unió europea? Quan ja no les rebem, quin creixement tindrem? Doncs com Itàlia. I després ja no serem més rics que ella.