dimecres, 2 d’abril del 2008

Passa-ho!

CONTRA LA SEQUERA, TOTS CONILLS

Iu Forn

Coi, i si ho fa tothom, per què no poden fer-ho també els habitants de l'àrea de BCN? Mestresses de casa, equips de rugbi, jugadores d'hoquei, hostesses... i no continuo perquè m'ocuparia menys espai la llista dels col·lectius que encara no ho han fet. I, quina és l'excusa per sortir conill en un calendari? Recaptar diners. O bé per poder continuar practicant un esport deixat de la mà dels espònsors, o bé per una causa solidària, o bé per pagar unes festes mancades de pressupost. Vaja, que la gent es deixa fotografiar nua i després es reparteix pels mesos de l'any només per obtenir el que no tenen.

Molt bé, doncs hi ha cinc milions de persones que estan a punt d'haver de rentar-se les dents posant la boca a la sortida d'aigua del netejavidres del cotxe. La sequera en té la culpa. La globalització globalitzada és econòmica, educativa, ideològica, mediàtica... però això no regeix per l'aigua. Els que viuen al costat dels rius són els amos del cabal que hi baixa. Siguin ciutadans individuals, entitats privades o públiques. El que no queda clar és a la distància del riu que has d'estar per poder disposar de l'aigua. Per exemple, Cunit, província de Tarragona i situada a uns 120 quilòmetres d'Amposta, veu aigua de l'Ebre, però Cubelles, província de BCN i situada a 124 quilòmetres, no. O Bilbao, que veu aigua de l'Ebre a través d'un afluent anomenat Zadorra, però Barcelona no té dret a fer-ho del Segre.

L'aigua és un bé preuat i molt car. Els ciutadans (i ciutadanes) de l'àrea de BCN han de pagar la hipoteca, el crèdit al consum, el crèdit de les vacances, el crèdit del cotxe de 24.000 euros, la factura de l'aigua (de les més cares d'Espanya)... Esclar que no els queden calés per, a més, comprar-se l'aigua que no els plou. Solució? Calendari de tothom en boles. Només cal fer 12 grups de 416.666 persones, un per mes, i fer les fotos en llocs emblemàtics. Gener, en una dessaladora; febrer, al Roine; març, a la conselleria de Medi Ambient...

AVUI