divendres, 4 d’abril del 2008

La Fontana di Trevi

La Fontana di Trevi, és la font barroca més gran i coneguda de Roma. Data del segle XVIII i barreja classicisme i barroc, i potser la seva part més coneguda és l'escultura del déu Neptú.

El tema de l'escultura és el mar. L'escenografia està dominada per un carro amb forma de petxina damunt del qual es troba la gran estàtua de l'Oceà, o Neptú, de Pietro Bracci, a la fornícula esquerra es troba l'estàtua de l'Abundància i la de la Salut a la dreta, les dues de Filippo Valle. Els relleus superiors representen a Agripa aprovant la construcció de l'Aqua Virgo i la llegenda del seu origen. Es situa davant del Palazzo Poli, i té 19'8 metres d'amplada i 25'9 d'alçada, a manera de gran arc triomfal. Fou construida entre 1732 i 1762 per Nicola Salvi.

La tradició afirma que el fet de llançar una moneda d'esquenes a la font porta bona sort o que hi tornaràs a la ciutat. A l'actualitat, l'Ajuntament romà s'encarrega de recollir les monedes diàriament i les destina a diverses entitats humanitàries locals.

La font va ser restaurada profundament el 1998 i es va aprofitar per modernitzar-ne el sistema hidràulic.

VIQUIPÈDIA