dilluns, 5 de maig del 2008

Passa-ho!

ZP ELS HA DESTROSSAT A TOTS

Iu Forn

Acaba una nova gira mundial del mític mag de la política, el gran ZP (Zapatero Potter) i els resultats tornen a ser espectaculars. ¿Quin és el panorama després de l'últim cicle electoral? El seu, fantàstic, gràcies. El de la resta, més aviat caòtic.

El PP és com una paella al foc plena de blat de moro. Vas sentint com les crispetes, a mesura que surten, peten contra la tapa amb tanta força que amenacen d'enlairar-la i encastar-la contra el fluorescent fent un efecte guèiser. I penses: "Quina una d'històrica que s'ha organitzat aquí a dins, però quan algú tregui la tapa, més valdrà apartar-se". Rajoy acabarà convertit en l'Almunia pepero, però el seu problema és que encara està per néixer el ZP que ha de treure el partit de la travessa pel desert. I la Brunete, buidant sistemàticament l'aigua de les cantimplores, tampoc no els ajuda gaire.

Izquierda Unida ha aconseguit una situació política igual de patètica que l'econòmica. Diuen que Llamazares va pels escons venent clínex. Al PNB, Ibarretxe s'ha cuinat un marmitako amb el seu famós pla sobiranista i diu que se l'anirà fotent amb paciència i una miqueta de pa. I si al final hi ha eleccions a l'octubre, Patxi López ja s'ha triat un despatx de vicelehendakari, amb vistes al bipartit.

Bé, i dels d'aquí, què li explico que vostè no sàpiga? Esquerra és com una oca amb el cap acabat de tallar. No para de córrer, però sense saber cap a on. Iniciativa ha iniciat una cursa (a 80 per hora, per descomptat) cap al ridícul sistemàtic. No prenen una decisió encertada ni per equivocació. Convergència i Unió és com el segon plat d'un menú de 7 euros, mastegues i no saps si és carn, peix o cap de les dues coses. I el PSC veu com el govern "amic" té un concepte de l'amistat basat a clavar punyalades a l'esquena. Ei, però de bon rotllo.

I en ZP, amo i senyor, s'ho mira tot pensant: "I ara vaig per tu, economia. Que no et passi res, nena!!".

AVUI