dijous, 22 de maig del 2008

Passa-ho!

EL MENÚ DE SOLBES (HIPOCALÒRIC)

Iu Forn

Quin èxit, el sopar d'ahir amb tots els president autonòmics socialistes, escolti. Aquest cop al pobre Castells ni van atracar-lo a la sortida ni res. I a més va aconseguir conservar el rellotge i el bolígraf. Lamentablement, amb la cartera no va tenir tanta sort. És que va deixar-se-la a l'americana i es veu que el president extremeny era l'encarregat de la consigna.

El menú tenia dues parts. Primer van fer un pica-pica amb un guisat de moltes galtes i molt de morro, trinxat d'Estatut, carpaccio d'aspiracions, escuma de bilitoralitat (és una adaptació de la bilateralitat consistent a donar una llauna de fabada litoral a cada autonomia i que s'espavilin, que ja són grandetes), i remenat de 9 d'agost, fet amb la clàssica recepta de tota la vida. S'agafa el calendari que marca la llei per aplicar el nou finançament, se li donen voltes i més voltes i es serveix un 9 d'agost, sí, però no del 2008, sinó del 2408. Però del que no va faltar va ser de bacallà (la gràcia és que cal llegir-lo va callar). Cada cop que en Castells va obrir la boca demanant fer complir la llei, en Solbes va callar.

I, de segons, gran botifarrada. Miri si va ser gran que el ministre va esquerdar-se l'húmer per tres bandes de la mateixa força que usava per anar-ne fent. Balances fiscals? Pam!!! Botifarra ben grossa. Cessió d'impostos? Patapam!!! Immensa botifarra. Al pobre Solbes li va quedar la zona dels bíceps d'un color vermell morat que feia cosa de mirar i tot. Res, però: el 061 va immobilitzar-li el braç, va posar-li una pomadeta i ara està molt millor.

De postres enculant de xocolata (jo tenia entès que se'n deia coulant, però tractant-se de finançament es veu que és molt més propi anomenar-ho així) i mató de drap. El mató era per menjar i el drap per anar-nos torejant. Vaja, com sempre. Res de cafè, que diu en Solbes que excita (així està ell) i, au, fins a la pròxima. El compte, per descomptat, van passar-l'hi al Castells.

AVUI