dimecres, 7 de maig del 2008

Passa-ho!

PERÒ, COM POT DUBTAR VOSTÈ D'EN SOLBES?

Iu Forn

Ei, que això del finançament ja està tot resolt, que ho va dir ahir en Solbes. Demà mateix a primera hora ens envien les balances fiscals, a la tarda els traspassos de Rodalies i AENA i al vespre, amb el nou model de finançament, 150 grams de pernil dolç. Només pel pernil dolç ja val la pena, miri.

Bé, i qui diu demà diu la setmana vinent, oi? Ja se sap que aquestes coses de vegades pateixen petits retards perquè falta alguna firma. Vaja, que al final potser serà la setmana vinent. Però, esclar, la cosa podria allargar-se fins al 2009 per tot això de la canonada de l'Ebre, que han de calcular si una gota d'aigua surt de Tarragona a les 9 del matí i una altra de BCN a les 9.42, ¿es trobaran a Santa Margarida i els Monjos o abans? I el 2010 ja hauríem de deixar-ho estar perquè és un any que suma 3 i no és un bon número per als temes econòmics. El 2011 tampoc perquè estarem tot l'any negociant el traspàs d'Henry a un geriàtric. El 2012 Solbes ja no serà ministre i el nou haurà de passar-se l'any mirant-se els papers. El 2013 el nou ministre ja s'haurà mirat els papers, però té podòleg.

El 2014, impossible perquè estarem amb les celebracions de la independència i no podrem estar per tot. El 2015 patirem la ressaca del 2014 i val més deixar-ho estar. El 2016 hi ha convocades eleccions municipals a les Illes Fèroe, un procés que podria interferir en les negociacions Estat-Generalitat. El 2017 és l'Any Internacional de la Mortadel·la d'Olives i a Madrit hi ha diversos actes que requereixen una dedicació exclusiva dels experts del ministeri d'Economia. El 2018 i el 2019 han de revisar-se les metodologies per calcular les que llavors ja s'anomenaran directament balances fecals perquè estaran tan podrides d'esperar ser publicades que ja faran pudor i tot.

Total, que si no hi ha cap novetat el 2020 s'aplicarà el nou model de finançament previst a l'Estatut... Això sí, em temo que serà ja de cara al vespre.

AVUI