dijous, 4 de setembre del 2008

Passa-ho!

SUPERAR LA CRISI AMB JOCS D'ATZAR (NOSTRATS)

Iu Forn

Concurs. Digui'm a l'atzar un joc d'atzar al qual vostè hagi jugat algun cop (si no juga mai a res, digui'm almenys un que li soni). Si la resposta ha estat Loteria de Nadal, loteria primitiva, cecs, Euromillones o travessa, ho sento, però vostè no em serveix. En canvi, si ha dit Loto Ràpid, Lotto 6/49, Trio, Super10, Loto Express o Supertoc, vostè i jo hem de parlar. Gràcies, moltes gràcies per no caure en la llaminera temptació d'apostar per jocs que donen diners (i molts) i, en canvi, fer-ho pels de la Generalitat, mooooolt humils i amb guanys a l'alçada del nostre finançament, però que són molt nostres. I miri si li agraeixo el gest, que proposo al govern que qui acrediti haver jugat al Supertoc almenys un cop a la vida, li donin una Creu de Sant Jordi (n'hi ha a qui l'hi han donat per molt menys).

Però si vostè juga als nostres jocs, petits en presència, grans en propòsits, vostè està d'enhorabona. La conselleria d'Implementació, Ciutadania i Apostes ha endegat la campanya "afronta la crisi fent-te la falsa il·lusió que seràs milionari (o milionària) amb el joc i, de passada, col·labora en el nostre finançament. Per Catalunya, tu jugues".

Una de les propostes és unir en un joc ludopatia, sentiment nacional i les dades de tota mena que apareixen cada dia sobre la crisi. Les normes són molt senzilles. Vostè tria la dada negativa per la qual vol apostar: atur, descens de vendes de cotxes, disminució d'ingressos als bars musicals, baixada de l'Íbex, signatura d'hipoteques... Un cop la té decidida, aposta per la xifra negativa que creu que es produirà i marca el complet, que serveix per si, a més, vol jugar a endevinar quants anys fa que la xifra apostada no era tan dolenta. I ja està. Un exemple d'aposta completa seria: l'atur augmentarà en un 2.345%, la pitjor xifra des del desembre del 1853 aC.

I ara cridi amb mi: "La loteria espanyola, per a en Solbes" i "Contra la crisi, apostes nostrades".

AVUI