dimarts, 30 de setembre del 2008

Adaptar-se

l'apunt XEVI XIRGO

La pressió sobre els conductors fa reduir un 9% el consum de vi en el sector de la restauració. És el títol d'una informació que publicàvem aquesta setmana, en la qual restauradors, distribuïdors i productors es lamentaven de la situació i alguns auguraven un futur molt negre. És cert. Anar al restaurant i demanar vi s'ha convertit en un risc. Perquè, no sé per què, suposo que pel preu, quan demanes l'ampolla sempre sembla que tinguis l'obligació d'acabar-te-la, ni que siguis conscient que potser la darrera copa ja hi és de més. Per això, no acabo d'entendre que, vista la situació, a la immensa majoria de restaurants no serveixin vins (vins bons, vull dir) a copes, que la immensa majoria no tinguin ampolles de 35 o de 50 cl en comptes de la de 75 cl o, simplement, que allò d'endur-te'n l'ampolla mig plena no es practiqui amb normalitat. Mentre no facin això, per mi, productors, distribuïdors i restauradors ja es poden anar queixant.

EL PUNT