divendres, 19 de setembre del 2008

Morositat socialista

Salvador Cot / Director d'edicions / scot@avui.cat

Un dia de fa dos anys, l'aleshores ministre de Treball i Afers Socials, Jesús Caldera, sortia del Congrés de Diputats amb un gran somriure. Va fer broma, agafat de les dues mans amb una noia que anava amb cadira de rodes i, tot seguit, es va fer més fotografies amb altres discapacitats, aquesta vegada davant dels lleons.

S'acabava d'aprovar la llei de la dependència, i Caldera deia que era "un dia per a l'emoció", perquè "cap ciutadà quedarà fora de la cobertura per no disposar de recursos suficients". La festa solidària era tan intensa que el PSOE va aconseguir que s'hi afegís el PP i, fins i tot, ERC, malgrat que aquesta llei significava una invasió brutal de l'Estat en les competències de l'administració catalana. Eren els moments del gratis total per a Zapatero.

Però ara resulta que no hi ha recursos. De fet, mai no hi ha hagut diners assignats per a aquesta llei. Per això, ahir, el pare d'un nen discapacitat de Barcelona va posar una denúncia reclamant allò que li van prometre. Són 2.435 euros que, ironies de la vida política, exigeix a la Generalitat, perquè, com se sap, és qui té les competències.

AVUI