dilluns, 29 de setembre del 2008

Passa-ho!

MARICHALAR I LA INFANTA HELENA

Iu Forn

Ivostè possiblement es pregunti: "El que diu aquesta setmana la revista Época referit a unes persones de la família reial, ¿no mereix un segrest judicial o una petició de presó?".

Doncs és evident que no. A veure, per què no es pot dir (sense oferir cap prova) que un (encara) membre de la monarquia espanyola és cocaïnòman i que la seva (encara) dona al·lega aquest fet per aconseguir el divorci? I potser ara vostè afegeix: "Doncs a mi, això d'Época em sembla molt més greu que la famosa portada d'El Jueves, aquella que va segrestar un jutge i que va significar als seus autors una condemna per injúries a la Corona". Si vostè pensa això, segur que és antisistema, crema fotos o vagi a saber què fa de dolent a la vida. Época, dirigida pel mític Carlos Dávila, és un producte del grup Intereconomía (perquè se situï, aquests ciutadans -i mai millor dit- són la part extrema de la Brunete). Época, que basa la seva informació en "fonts familiars perfectament reconegudes per la revista", fonamenta els seus principis editorials en "una devoció per la llibertat i les institucions democràtiques, especialment per una, la Corona". O sigui que, prengui nota: 1) Época forma part del que aquí en diem "Madrit", l'eterna Espanya oficial que va guanyar la guerra, d'americana creuada amb botons daurats, de "un abrazo campeón, llámame y comemos" i que considera que el centre del món és el carrer Serrano; 2) per tant, diu el que diu des de dins del sistema, cosa que no és el mateix que fer-ho des de la traïdora Catalunya, poso per cas; i 3) si ho diu, en el fons és per fer un favor a ses Majestats, a qui tant admiren i aprecien (o més).

Que els advocats de la parella implicada qualifiquin la informació d'"injuriosa, calumniadora i atemptatòria a l'honor i la intimitat de les persones" és només un detallet sense importància que no ha de ser tingut en compte per la potent maquinària de l'Estat. Només faltaria.

AVUI