dissabte, 13 de setembre del 2008

Passa-ho!

ESCENES INDIGNES DURANT LA DIADA

Iu Forn

No, si jo ja entenc que celebràvem la Diada i que això té unes servituds, però hi ha uns límits que no poden traspassar-se ni per la Diada, ni per sant Canut, màrtir. I el que va passar ahir és inadmissible que passi en ple segle XXI en un país que es diu de l'Europa civilitzada. Només espero que, d'una vegada per totes: 1. Es prenguin les mesures pertinents perquè la imatge que vam veure ahir, i que encara ara no puc treure'm del cap, no es repeteixi mai més; i 2. Algú actuï contra els responsables amb tota la duresa que permet la llei.

Home (i dona), és que vostè va veure-ho, oi? I oi que li va venir com una barreja d'estupor i indignació? I oi que va pensar que allò no podia ser? Normal, vostè va tenir la mateixa reacció que qualsevol persona amb un mínim de sensibilitat. El que passa és que aquest país és com és i després passa el que passa. Miri, l'hi diré ben clar, quan penso que les imatges d'ahir poden haver-se vist a mig món, m'agafen ganes de plorar i tot.

Evidentment m'estic referint a l'acte oficial de la Ciutadella. Que si banderetes, que si orquestres, que si mossos (i mosses) amunt i avall, que si poemes... tot molt bonic, però resulta que la cascada i el llac ESTAVEN PLENS D'AIGUA!!! I la bassa que envolta El desconsol... també tenia aigua!!! I era neta!!! En virtut d'un decret de sequera parit abans de les pluges monsòniques de la primavera, les fonts monumentals de la ciutat de BCN estan més seques que una empanada de talc, cosa que dóna la imatge de ciutat cutre que tan agrada transmetre a l'Ajuntament. I resulta que ahir a les fonts i llacs de la Ciutadella, com que hi feien l'acte oficial de la Diada, eren una mena de riu Amazones. Dimissions!!! Destitucions!!! Eleccions anticipades!!! O què passa? ¿Potser és que els feia vergonya ensenyar per la tele la mateixa trista i tercermundista imatge que es veu a la resta de la ciutat?

AVUI