dijous, 4 de setembre del 2008

I ja tenen suficients mestres per cobrir-les? O tiraran de secundària?

Educació deixa 195 vacants de primària per a una setmana abans d´iniciar el curs

Els serveis territorials de Girona retarden els nomenaments previstos per avui fins al dilluns 8

El Departament d'Educació ha suspès l'acte públic de nomenament de mestres de primària previst per aquest matí a Girona i l'ha posposat fins al dilluns 8 de setembre, una setmana abans de l'inici del curs 2008-2009. D'aquesta manera, fins llavors quedaran 195 places docents vacants a educació primària -moltes corresponents a mitges jornades- repartides en diferents centres escolars de les comarques de Girona.
La sessió d'avui s'havia de realitzar a l'institut d'educació secundària Vicens Vives, de Girona, però ahir el Departament va decidir deixar-ho per a principis de la setmana vinent. La web de la Conselleria informava del canvi de data -que van confirmar des dels serveis territorials-, explicant que demà divendres es concretarà l'hora, el lloc i els números convocats per a aquests nomenaments.
Aquest acte públic s'havia d'afegir als realitzats durant els últims dies i han de permetre aclarir quantes places docents quedaran per cobrir el nou curs escolar, que començarà el dilluns 15 de setembre. Aquest dia s'iniciaran les classes, però mestres i professors ja es van incorporar als seus llocs de treball l'1 de setembre. Una de les finalitats dels primers quinze dies de setembre és planificar i organitzar el curs, una tasca que es complica per a aquells centres on encara estan pendents de completar la plantilla. El fet d'haver deixat les gairebé 200 vacants de primària a Girona per a la setmana vinent, només set dies abans de començar les classes i amb un festiu al mig -l'11 de setembre-, allarga la incertesa a algunes escoles que hauran de seguir preparant la rebuda de l'alumnat sense comptar amb tot el professorat.

Interins i substituts

Les primeres sessions de nomenaments de mestres i professors interins i substituts a les comarques gironines es van fer divendres.
El procés va continuar dilluns amb un acte públic destinat al professorat de secundària -després del qual la federació d'ensenyament del sindicat CCOO va dir que a Girona encara van quedar una trentena de places per cobrir- i ahir era el torn previst per als mestres de primària. El Departament d'Educació, però, ha deixat el nomenament d'aquests llocs per al proper dilluns.

DIARI DE GIRONA