dimecres, 17 de setembre del 2008

Passa-ho!

AQUÍ NINGÚ ÉS RESPONSABLE DE RES

Iu Forn

Exemple 1: Plaça de les Glòries de BCN. Fa 18 anys algú va decidir gastar-se uns quants milions d'euros en una reordenació urbanística. Ara se n'hauran de gastar uns quants més per desmuntar-ho tot i muntar al seu lloc una altra cosa.

Exemple 2: Incineradora de brossa de la zona Fòrum de BCN. El llavors alcalde, Joan Clos, afirmava i reafirmava que allò no feia pudor, que eren imaginacions dels periodistes. Han passat els anys i ell és a Turquia tan tranquil mentre els veïns s'han quedat allà convivint diàriament amb l'arcada i la basca infinita.

Exemple 3: Aparcament intel·ligent Jaume I de Tarragona. El pressupost de l'obra era de 4 milions d'euros. En costarà 31. Havia d'estar llest el 2003. Anant bé l'acabaran el 2010. Una auditoria externa diu que el sistema d'aparcament mecànic dels vehicles estava dissenyat de tal manera que la mitjana d'espera dels usuaris per recollir el seu cotxe hauria sigut de 5 hores.

Exemple 4: L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), dependent del ministeri de Foment, treu a concurs públic una obra de l'AVE situada al Prat del Llobregat que ja està construïda.

Exemple 5: Trànsit decideix fa sis mesos canviar el sistema per obtenir el carnet de moto. Arriba el primer dia d'aplicació de la nova normativa i... no hi ha ni circuits, ni pistes, ni sistema informàtic.

Exemple 6: Finals de l'any 2004. Després de 18 mesos d'obres, Vic inaugura la remodelació del Passeig. Inici del 2005, Vic refà a corre-cuita el projecte perquè desenes de ciutadans acaben a l'hospital després d'ensopegar amb uns paranys invisibles (però de disseny) col·locats per allà al mig. Final del 2008, anuncien noves obres al passeig.

Són exemples triats a l'atzar als quals vostè pot afegir-ne tants com en conegui. El resultat final sempre és que davant d'un nyap, mai hi ha responsables. I és normal: si et permeten rentar-te'n les mans, per què donar la cara, oi?

AVUI