dijous, 18 de setembre del 2008

Passa-ho!

QUAN LES MENTIDES NO SÓN CERTES

Iu Forn

No, si els xicots (i les xicotes) s'esforcen. I voluntat per intentar fer bé la seva feina, valgui'm Déu, mai els en falta. Ahir teníem un altre exemple colpidor. Portada d'un diari de Madrit que anomenarem A: "Els incidents de la Diada culminen amb un atac a la casa dels ducs de Palma". A l'editorial, després d'afirmar que els danys materials van ser mínims i que la opinió pública condemna de forma rotunda aquesta acció violenta, escriuen: "Malgrat tot, no cal oblidar el clima polític que encoratja als elements més sectaris i radicals quan es plantegen conflictes artificials (...) o s'utilitzen termes que inviten a la confrontació, creant un perillós caldo de cultiu". Després de barrejar crema de fotos dels reis amb permissivitat dels Mossos i amb Montilla conclouen que els radicals s'han fet els amos del carrer "al servei dels seus interessos antisocials".

I ara anem al diari que anomenarem B. Portada: "Un pertorbat, al qual s'ha vist en manifestacions independentistes, ataca la casa de la infanta Cristina amb un còctel Molotov". A la pàgina 29 fan un destacat titulat "Setge a la monarquia" amb un titolet que diu: "L'acusat podria haver participat en actes independentistes". No és fins un raconet del text on llegim: "Les fonts consultades per aquest diari van subratllar que el trastorn que sembla que pateix el jove està per sobre de les connotacions polítiques, i van demanar no relacionar tots dos factors".

Pobrets (i pobretes), miri que aquests prestigiosos rotatius s'esforcen a presentar-nos com un país de violents. Un dia treuen conclusions des de la més absoluta de les desinformacions, un altre inflen una notícia i l'endemà falten a la veritat. I la tossuda realitat diu que darrere de fer petar cent grams de piules no hi ha grups organitzats entrenats l'Afganistan sinó un xicot que no està bé del cap. Ara bé, ja sap vostè el que deia Goebbels sobre mentides repetides i veritats, oi?

AVUI